fabricultura 2022

Despre FABRICULTURA

FABRICULTURA este un program de activare comunitară conceput și implementat de Asociația Cetățean de Traian adresat cartierului Fabric compus din 2 etape:

Etapa 1

Cuprinde o serie de activități organizate în Piața Traian în parteneriat cu instituții publice și private, de mică anvergură, desfășurate în mod regulat pe o perioadă mai lungă de timp (aprilie/septembrie). Exemple activități: hărți tactile, lecturi publice, ateliere creative, tururi ghidate, yoga/wellness, tură de alergare, proiecții de film, târguri meșteșugărești și artizanale, muzică stradală, teatru de stradă, etc.

Etapa 2

Reprezintă un Eveniment cultural de anvergură ce se va desfășura în Piața Traian în perioada 30 Septembrie – 2 Octombrie.
Conceptul pentru acest eveniment se conturează în jurul a 4 cuvinte cheie: Heritage, Community, Identity, Art și va include concerte live cu trupe naționale și internaționale, spectacole de teatru, târguri artizanale, tururi ghidate și experiențe

PROGRAM

FABRICULTURA inseamna trei zile de Arta, Identitate, Patrimoniu si Comunitate!
Mai mult decat un festival de muzica, decat o actiune spontana stradala sau un simpozion de arhitectura, mai mult decat street-food, tururi ghidate, povesti locale, mai mult decat o confluenta de generatii si idei. De fapt, sunt toate acestea la un loc!

Programul complet de activitati se contureaza pe zi ce trece, dar un lucru este deja batut in cuie: line-up-ul artistic. Un melanj intre traditie si modernism, curatoriat pe zile reprezentative pentru diversele comunitati care au contribuit la efervescenta de azi a cartierului, stiluri muzicale fluide si mult, mult talent!
Suntem extrem de mandri de el!

30 Septembrie

GOLAN (RO)
Valeria Stoica (RO)
Karpov not Kasparov (RO)

1 Octombrie

Malox (ISR)
BGKO (ES/FR)
ACT ARTISTIC ca parte a FESTIVALULUI IMPULS FABRIC

2 Octombrie

Lalalar (TR)
Marton Hangacsi (HU)

ACTIUNI

Printr-o serie de actiuni organizate impreuna cu parteneri publici si privati, aducem cultura si educatia in centrul unei comunitati marginalizate care nu a avut pana acum acces la acestea si incercam sa identificam identitatea acestui cartier, astfel incat sa putem contura un concept cultural care sa il prezinte in intregime. Va prezentam in continuare fotografii de la actiunile noastre trecute, iar pentru cele ce urmeaza va invitam pe pagina de Facebook a programului.

SHOP

FABRICULT sau FABRICOOL ?

Cu merchandise-ul nostru oficial poti fi ambele! In plus, poti sustine programul nostru pilot de regenerare urbana prin cultura!

Impreuna putem schimba in bine si pentru totdeauna cartierul FABRIC!

IMPLICA-TE

Asociația Cetățean de Traian activează în acest cartier din anul 2020 prin diverse acțiuni de awareness si regenerare urbana. Suntem mereu in cautare de noi membri activi, deci daca doresti sa te implici mai mult in transformarea cartierului, te asteptam alaturi de noi!

Lasa-ne un mesaj si vei fi contactat in cel mai scurt timp de un membru al asociatiei noastre!